Το Google Password Manager σας επιτρέπει τώρα να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης με μέλη της οικογένειας

Το Google Password Manager σας επιτρέπει τώρα να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης με μέλη της οικογένειας

SHARE IT

24 Μαΐου 2024

Το Google Password Manager επιτρέπει τώρα την περιορισμένη κοινοποίηση κωδικών πρόσβασης σε μέλη της οικογένειας. "Αυτή η νέα λειτουργία σας επιτρέπει να μοιράζεστε με ασφάλεια τους κωδικούς σας με την οικογενειακή σας ομάδα στο Google Password Manager. Όταν μοιράζεστε έναν κωδικό πρόσβασης, τα μέλη της οικογένειάς σας θα λάβουν ένα αντίγραφο στον Google Password Manager, έτοιμο για χρήση", εξηγεί η Google σε μια ανάρτηση υποστήριξης.

Η Google εισήγαγε τη λειτουργία αυτή στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου τον Φεβρουάριο του 2024 και είναι πλέον διαθέσιμη στην ενημερωμένη έκδοση του Μαΐου 2024 των Google Play Services (v24.20). Ο διαμοιρασμός κωδικών πρόσβασης περιορίζεται αυστηρά στα μέλη μιας οικογενειακής ομάδας, επομένως πρέπει να δημιουργήσετε μια τέτοια ομάδα και να εντάξετε τυχόν μέλη για να τη χρησιμοποιήσετε..

Εάν έχετε μια οικογενειακή ομάδα, θα πρέπει να δείτε ένα κουμπί "κοινή χρήση" στο Google Password Manager. Ωστόσο, η δυνατότητα αυτή ενδέχεται να μην είναι ακόμη ενεργοποιημένη στην έκδοση desktop του Chrome.

Νωρίτερα, η Google μίλησε για πιθανές χρήσεις, όπως "δύο μέλη μιας οικογένειας που συντονίζονται με τον παιδικό σταθμό μέσω ενός ενιαίου λογαριασμού ή ένα παιδί που επιτρέπει σε έναν γονέα πρόσβαση στις σχολικές του εργασίες"

Δες τα όλα