Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα υιοθετήσει το πρωτόκολλο RCS

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα υιοθετήσει το πρωτόκολλο RCS

SHARE IT

29 Μαρτίου 2024

Σύμφωνα με τη νέα σελίδα Google Messages της Google, η Apple θα προσθέσει τη λειτουργία Rich Communication Services (RCS) στα iPhone αυτό το φθινόπωρο. Αυτό υποδηλώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone θα συμπεριλάβει τη συμβατότητα RCS στη μελλοντική έκδοση iOS 18.

Η σελίδα, που ανακαλύφθηκε από το 9to5Google, περιγράφει τα πλεονεκτήματα του RCS. Μία από τις ενότητες μέσα σε αυτήν περιείχε την ετικέτα "coming soon on iOS" και τον τίτλο "Better messaging for all". Παρόλο που η κάρτα δεν είναι πλέον ορατή στον ιστότοπο, η διατύπωση δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει στον πηγαίο κώδικα της σελίδας.

"Η Apple ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει το RCS το φθινόπωρο του 2024. Μόλις συμβεί αυτό, θα σημαίνει μια καλύτερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για όλους", αναφέρεται στην περιγραφή.

Η Apple αναγνώρισε τον Νοέμβριο ότι εργαζόταν για την προσθήκη υποστήριξης για το RCS. Τότε, η επιχείρηση δεν έδωσε ημερομηνία, αλλά δήλωσε ότι η συμβατότητα θα είναι διαθέσιμη "το επόμενο έτος". Η Google έχει ζητήσει εδώ και καιρό από την Apple να ενσωματώσει το RCS για να εξαλείψει τη διάκριση "πράσινη φούσκα-μπλε φούσκα". Αν και το RCS δεν θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, θα επιτρέψει στους χρήστες Android να μεταφέρουν μέσα υψηλής ανάλυσης σε χρήστες iPhone.

Πέρυσι, η Google αποκάλυψε νέα χαρακτηριστικά για το RCS, συμπεριλαμβανομένου ενός προφίλ, Photomoji και βελτιωμένη ποιότητα ήχου για φωνητικές σημειώσεις, αναφέροντας μηνιαία χρήση 1 δισεκατομμυρίου χρηστών. Η μερική ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος συμβατότητας του iPhone RCS από την Google συμπίπτει με τη νομική δράση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά της Apple για μονοπωλιακές ενέργειες. Η καταγγελία αναφέρει συγκεκριμένα τις "πράσινες φυσαλίδες" ως ανησυχία για την ασφάλεια των χρηστών.

Δες τα όλα