Επίσημο το GPT-4, πιο ισχυρό και πιο «ανθρώπινο» από ποτέ

Επίσημο το GPT-4, πιο ισχυρό και πιο «ανθρώπινο» από ποτέ

SHARE IT

14 Μαρτίου 2023

Ο «πόλεμος» για την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε εργαλεία που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες και σήμερα προέκυψαν δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι.

Η αρχή έγινε με τις OpenAI και Microsoft που προχώρησαν στο λανσάρισμα του GPT-4, της νέας έκδοσης του περίφημου Chat-GPT που έρχεται με εκθετικά βελτιωμένες δυνατότητες, καθότι μπορεί να παράγει κείμενο τροφοδοτούμενο με εικόνες και περιγραφές από τον χρήστη.

Η Microsoft επιβεβαίωσε, μάλιστα, πως το αντίστοιχο εργαλείο που προσφέρει εδώ και μερικές εβδομάδες στο Bing Chat βασίζεται επάνω σε αυτήν την έκδοση, ενώ τόνισε πως το GPT-4 αναπτύσσεται εδώ και πάνω από 6 μήνες, με την εκπαίδευση του να γίνεται από δεδομένα που είναι διαθέσιμα δημοσίως επάνω σε έναν υπερυπολογιστή που στήθηκε στην υπηρεσία Azure της εταιρείας.

Σε αυτήν την πρώτη φάση οι χρήστες θα επωφεληθούν μόνο από απαντήσεις που έρχονται σε μορφή κειμένου, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο το GPT-4 θα μπορεί να παράγει ακόμα και videos. Παρόλα αυτά, η OpenAI σημειώνει ότι η νέα έκδοση του AI εργαλείου είναι τρομερά βελτιωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη έχοντας την ικανότητα να αναγνωρίζει με ακρίβεια πολύπλοκα θέματα (ή περιγραφές αν θέλετε) και να σερβίρει απαντήσεις με πιο «ανθρώπινη» λογική.

Εκτός από τη Microsoft, ήδη έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο GPT-4 αρκετές εταιρείες όπως η Morgan Stanley, η Stripe, η Duolingo και η Khan Academy.

Δες τα όλα