Το Instagram επιβεβαιώνει τις δοκιμές στις λειτουργίες Repost και Gifts

Το Instagram επιβεβαιώνει τις δοκιμές στις λειτουργίες Repost και Gifts

SHARE IT

13 Σεπτεμβρίου 2022

Μέχρι σήμερα, η δυνατότητα αναδημοσίευσης αναρτήσεων άλλων χρηστών στο Instagram συνήθως γίνεται με προσθήκη τους στα Stories, τα οποία, ωστόσο, παραμένουν ορατά μόνο για 24 ώρες. Η Meta επιθυμεί να αλλάξει αυτό για να υπάρχει μεγαλύτερη διαδραστικότητα στην πλατφόρμα του Instagram και γι’ αυτό ξεκίνησε τις δοκιμές της λειτουργίας Repost.

Εκπρόσωπος της Meta επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα TechCrunch πως έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές αναφέροντας τα εξής:

Διερευνούμε την δυνατότητα αναδημοσίευσης των posts άλλων χρηστών στο γενικό Feed, όπως γίνεται στην περίπτωση των Stories, έτσι ώστε οι χρήστες να μοιράζονται με ευκολία όλα αυτά που τους ενδιαφέρουν και παράλληλα οι δημιουργοί περιεχομένου να λαμβάνουν αναγνώριση για την δουλειά τους.

Η νέα λειτουργία Repost εντοπίστηκε αρχικά από τον γνωστό αναλυτή Matt Navarra, ο οποίος δημοσίευσε τα παρακάτω screenshots που μας δείχνουν την σχετική καρτέλα. Σε αυτήν θα βρίσκονται όλες οι αναρτήσεις και τα Reels που επαναδημοσιεύουν οι χρήστες στους λογαριασμούς τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ενδείξεις για την συγκεκριμένη λειτουργία, καθώς τον περασμένο Μάιο υπήρξε σχετική αναφορά από τον προγραμματιστή Alessandro Paluzzi που την εντόπισε στον κώδικα του Instagram. Παρόλα αυτά, τώρα επιβεβαιώθηκε επίσημα και πλέον μετράμε αντίστροφα για να την δούμε στην πλατφόρμα.

Εξάλλου, η Meta ξεκίνησε και εσωτερικές δοκιμές για ένα νέο σύστημα επιβράβευσης των δημιουργών περιεχομένου με φιλοδωρήματα (tips) από όποιον follower επιθυμεί να τους στηρίξει. Η λειτουργία ονομάζεται Gifts, αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την ακριβή υλοποίηση της.

Δες τα όλα