Το Instagram λανσάρει το Quiet Mode για να κα΄νεις διάλειμμα και όχι μόνο

Το Instagram λανσάρει το Quiet Mode για να κα΄νεις διάλειμμα και όχι μόνο

SHARE IT

20 Ιανουαρίου 2023

Το Instagram ανακοίνωσε επίσημα μια νέα προσθήκη στα εργαλεία διαχείρισης του χρόνου που ξοδεύουμε στη δημοφιλή εφαρμογή. Πρόκειται για το Quiet Mode, το οποίο δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα από την υπηρεσία ενημερώνοντας τους φίλους και followers πως δεν θα λαμβάνουν ειδοποίηση σε περίπτωση που κάποιος τους ενοχλήσει.

Μάλιστα, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρουν πως θα παρακινήσουν τους έφηβους χρήστες να εκμεταλλευτούν το νέο εργαλείο προκειμένου να παραμένουν συγκεντρωμένοι στη μελέτη τους ή ακόμα και για να μην ενοχλούνται κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης τους στο βραδινό ύπνο. Είναι ένα ακόμη μέτρο για την προστασία όλων των χρηστών, αλλά σαφέστατα το βάρος πέφτει περισσότερο στους νεαρούς χρήστες της υπηρεσίας.

Με το νέο Quiet Mode η ιδέα δεν είναι απλά να ωθήσουν τον χρήστη να κάνει ένα διάλειμμα. Αντ’ αυτού, εστιάζει στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας που αφορά την διαρκή ενόχληση χωρίς ωράριο από τους φίλους και τους followers που επηρεάζει όχι μόνο την παραγωγικότητα, αλλά και την καθημερινότητα των χρηστών. Επιπλέον, λειτουργεί ως δείκτης και για τους άλλους χρήστες που βλέπουν ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν είναι διαθέσιμος ο συνομιλητής και πως δεν θα εμφανιστούν τα μηνύματα τους με κάποια ειδοποίηση.

Οι χρήστες θα μπορούν να ορίσουν χρονικό διάστημα ενεργοποίησης του Quiet Mode και αφότου απενεργοποιηθεί θα λαμβάνουν μια σύντομη περίληψη των όσων «έχασαν» όσο έλειπαν. Η αρχή θα γίνει από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιρλανδία και Καναδά, αλλά σύντομα αναμένεται επέκταση σε περισσότερες χώρες.

Δες τα όλα