Το Instagram δοκιμάζει την λειτουργία Nudity Protection

Το Instagram δοκιμάζει την λειτουργία Nudity Protection

SHARE IT

22 Σεπτεμβρίου 2022

Οι αυτόκλητες γυμνές φωτογραφίες που διαμοιράζονται μέσω προσωπικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σημερινής εποχής και γι’ αυτό η Meta σκοπεύει να πάρει δραστικά μέτρα για να προστατεύσει τους χρήστες του Instagram.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεκίνησε δοκιμές για μια λειτουργία που ονομάζεται Nudity protection, την οποία θα μπορεί να ενεργοποιήσει ο χρήστης από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του προκειμένου να αποκρύπτεται αυτόματα οποιαδήποτε φωτογραφία περιλαμβάνει γυμνό περιεχόμενο. Φυσικά, η υπηρεσία θα παρέχει την δυνατότητα να δεις την φωτογραφία εάν το επιθυμείς.

Εκπρόσωπος της Meta τονίζει ότι συνεργάζονται στενά με ειδικούς για την ανάπτυξη του Nudity Protection, θέλοντας να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των χρηστών χωρίς να στερήσουν τον έλεγχο των μηνυμάτων που λαμβάνουν. Τόσο η Meta, όσο και το Instagram δεν θα μπορούν να γνωρίζουν το περιεχόμενο της επίμαχης φωτογραφίας, καθώς το Nudity Protection θα λειτουργεί on-device και όχι μέσω κάποιου server.

Το πρόβλημα με τις αυτόκλητες αποστολές γυμνών φωτογραφιών είναι ιδιαίτερο μεγάλο στις νεαρές ηλικίες και μάλιστα έρευνα του University College London είχε δείξει ότι το 75.8% ανήλικων χρηστών του Instagram έχει λάβει τέτοιου είδους περιεχόμενο σε προσωπικό μήνυμα.

Δες τα όλα