Το Instagram θα εμφανίζει διαφημίσεις ακόμα και στα αποτελέσματα αναζήτησης

Το Instagram θα εμφανίζει διαφημίσεις ακόμα και στα αποτελέσματα αναζήτησης

SHARE IT

22 Μαρτίου 2023

Σύντομα μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε διαφημίσεις σε νέες ενότητες του Instagram. Η Meta ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκίνησε τις δοκιμές νέων τύπων διαφήμισης θέλοντας να δώσει στις εταιρείες ακόμα περισσότερες επιλογές για να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα τους.

Μία από αυτές τις νέες «περιοχές» είναι τα αποτελέσματα αναζήτησης. Όταν πραγματοποιείς αναζήτηση για έναν συγκεκριμένο όρο στο σύστημα του Instagram (π.χ. makeup), στα αποτελέσματα θα εμφανίζονται και χορηγούμενες αναρτήσεις που θα μαρκάρονται με τη λέξη «sponsored». Θα το δούμε σε όλο τον κόσμο μέσα στους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, η ομάδα ανάπτυξης του Instagram συνεργάζεται με συγκεκριμένες εταιρείες για την δοκιμή των Reminder Ads που έχουν ως σκοπό να υπενθυμίζουν στον χρήστη κάποιο σημαντικό γεγονός σχετικά με ένα διαφημιζόμενο προϊόν. Κάποιες διαφημίσεις θα συμπεριλαμβάνουν ένα κουμπί «Remind Me», το οποίο θα μπορείς να πατήσεις για να λάβεις ειδοποίηση που αφορά το σημαντικό γεγονός την προηγούμενη ημέρα νωρίτερα και 15 λεπτά πριν την έναρξη.

Για παράδειγμα σκεφτείτε μια χορηγούμενη διαφήμιση σχετική με κάποια ταινία. Αν πατήσετε στο Remind Me θα λάβετε ειδοποίηση την προηγούμενη ημέρα για την πρεμιέρα της, όπως και 15 λεπτά πριν από αυτήν. Αυτά τα Reminder Ads θα εμφανίζονται όπως κάθε άλλη ειδοποίηση που προέρχεται από το Instagram στην lock screen του smartphone.

Η πτώση στον τζίρο της Meta την έχει οδηγήσει σε σκληρές αποφάσεις για το προσωπικό της, αφού έχει ήδη προχωρήσει σε μαζική απόλυση 11,000 υπαλλήλων των περασμένο Νοέμβριο και ετοιμάζεται για ακόμα 10,000 αποχωρήσεις μέσα στο επόμενο δίμηνο. Παράλληλα, αναζητά τρόπους να αυξήσει την κερδοφορία της και προφανώς οι διαφημίσεις είναι το «ψωμί» της.

Δες τα όλα