Επιστρέφει το Fortnite στο iOS;

Επιστρέφει το Fortnite στο iOS;

SHARE IT

03 Ιανουαρίου 2023

Οι χρήστες των iPhone είχαν την δυνατότητα να εγκαθιστούν το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite στις iOS συσκευές τους απευθείας από το App Store της Apple ώσπου η Epic Games θέλησε να τους προσφέρει μια εναλλακτική μέθοδο πληρωμής αψηφόντας τα συστήματα της Apple. Η τελευταία δεν το άφησε να περάσει έτσι και μετά από συνεχόμενες εκκλήσεις προς την Epic Games, αποφάσισε να αποσύρει το παιχνίδι από το κατάστημα της

Ακολούθησε μια μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ των Apple και Epic Games, με την δεύτερη να κατηγορεί την πρώτη για μονοπωλιακές πρακτικές που πρέπει να αλλάξουν ριζικά. Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή στην Ευρώπη το νομοσχέδιο Digital Markets Act, το οποίο μεταξύ άλλων υποχρεώνει την Apple να επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών από third-party καταστήματα.

Αυτή η εξέλιξη έδωσε στον CEO της Epic Games την αφορμή να κοινοποιήσει λίγο πριν εκπνεύσει το 2022 πως μέσα στο τρέχον έτος θα δούμε ξανά το Fornite σε συσκευές iOS μετά από σχεδόν 2μιση χρόνια! Προφανώς δεν θα αλλάξει κάτι από πλευράς Apple και δεν θα επιστρέψει το Fortnite στο κατάστημα App Store, αλλά θα γίνει εφικτή η εγκατάσταση του παιχνιδιού σε iOS συσκευές μέσω sideloading.

Δες τα όλα