Η Meta παρουσιάζει ένα νέο AI εργαλείο δημιουργίας εικόνων

Η Meta παρουσιάζει ένα νέο AI εργαλείο δημιουργίας εικόνων

SHARE IT

07 Δεκεμβρίου 2023

Ακολουθώντας τα βήματα του μοντέλου ΤΝ Gemini της Google, η Meta εγκαινίασε ένα νέο web-based AI image generator με την ονομασία "Imagine with Meta" που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες από σύντομες γραπτές περιγραφές. Το Imagine with Meta, όπως και δημοφιλή εργαλεία όπως το DALL-E και το Midjourney, τροφοδοτείται από το μοντέλο διάχυσης παραγωγής εικόνων Emu και παράγει εικόνες υψηλής ανάλυσης από προτροπές κειμένου.

Για τους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πρόγραμμα είναι δωρεάν και μπορεί να παράγει έως και τέσσερις φωτογραφίες ανά προτροπή. Σύμφωνα με τη Meta, η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια πιο δημιουργική εμπειρία δημιουργίας εκτός των εφαρμογών συνομιλίας, όπου παρόμοια εργαλεία ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης ήταν στο παρελθόν διαθέσιμα.

Επιπλέον, η νέα λειτουργία Reimagine του Instagram και του Messenger επιτρέπει στους φίλους να βασίζονται ο ένας στις φωτογραφίες του άλλου σε πραγματικό χρόνο. Όταν ένα άτομο παραδίδει ένα αίτημα κειμένου στη γεννήτρια εικόνων της Meta AI, δημιουργείται μια οπτική απάντηση. Οι υπόλοιποι στην ομαδική συνομιλία μπορούν στη συνέχεια να αγγίξουν και να κρατήσουν την εικόνα για να δημιουργήσουν το δικό τους αίτημα κειμένου.

Ωστόσο, οι τεχνικές δημιουργίας εικόνων της Meta έχουν αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης λόγω των ρατσιστικών αυτοκόλλητων εικόνων με προκαταλήψεις. Η Meta δήλωσε ότι θα αρχίσει να επισυνάπτει αόρατα υδατογραφήματα στις φωτογραφίες που δημιουργούνται από το Imagine με τη Meta για να αντιμετωπίσει τέτοιες ανησυχίες. Για την προώθηση της διαφάνειας του περιεχομένου, αυτά τα υδατογραφήματα θα δημιουργούνται από ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης και θα μπορούν να αναγνωρίζονται από ένα παρόμοιο μοντέλο.

Τις επόμενες εβδομάδες, θα προσθέσουμε την αόρατη υδατογράφηση στο imagine with Meta AI για μεγαλύτερη διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα. Το αόρατο υδατογράφημα εφαρμόζεται με ένα μοντέλο βαθιάς μάθησης. Ενώ είναι ανεπαίσθητο στο ανθρώπινο μάτι, το αόρατο υδατογράφημα μπορεί να ανιχνευθεί με ένα αντίστοιχο μοντέλο

imagine-with-meta-3.jpg

Επιπλέον, η Meta εισάγει τα Reels κατευθείαν σε συζητήσεις. Αυτά τα σύντομα βίντεο, παρόμοια με τα Reels του Instagram, επιτρέπουν στα άτομα να μελετήσουν τα θέματα με έναν πιο ελκυστικό οπτικό τρόπο από ό,τι μόνο με κείμενο.

Ας πούμε ότι σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Τόκιο με φίλους στην ομαδική σας συνομιλία, μπορείτε να ζητήσετε από το Meta AI να σας προτείνει τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε και να μοιραστείτε Reels από τα κορυφαία αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια αξιοθέατα πρέπει να δείτε.


Η Meta αποκάλυψε επίσης αναβαθμίσεις στον βοηθό AI εκτός από τη νέα γεννήτρια εικόνων: Οι χαρακτήρες AI που βασίζονται σε διασημότητες θα είναι πλέον πλήρως διαθέσιμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες στο WhatsApp, το Messenger και το Instagram.
Δες τα όλα