Το MusicLM είναι ένα AI εργαλείο που φτιάχνει μουσική από γραπτό κείμενο

Το MusicLM είναι ένα AI εργαλείο που φτιάχνει μουσική από γραπτό κείμενο

SHARE IT

30 Ιανουαρίου 2023

Ενόσω ο κόσμος χορεύει στους ρυθμούς του περίφημου εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης ChatGPT, και παλαιότερα με το DALL-E, η Google έρχεται να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά με ένα νέο εργαλείο AI που έχει την δυνατότητα να δημιουργεί original μουσική τροφοδοτούμενο με κείμενο και ήχους.

Συγκεκριμένα, ο εντολέας - χρήστης μπορεί να περιγράψει γραπτώς το είδος και το στυλ της μουσικής ή να σιγομουρμουρίσει έναν σκοπό και το εργαλείο της Google θα χτίσει ένα τραγούδι βασισμένο στις πληροφορίες που έλαβε. Για την ώρα το εργαλείο ονομάζεται εσωτερικά ως MusicLM, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει η επίσημη ονομασία εάν και εφόσον λανσαριστεί κανονικά online.

Στο σχετικό paper της Google, το MusicLM χαρακτηρίζεται ως ένα «μοντέλο δημιουργίας μουσικής υψηλής πιστότητας 24 kHz από γραπτές περιγραφές». Ως παράδειγμα χρησιμοποιείται η παρακάτω περιγραφή:

Το βασικό soundtrack ενός arcade παιχνιδιού με γρήγορο ρυθμό και πιασάρικο θέμα από ηλεκτρική κιθάρα. Η μουσική είναι εύκολη να τη θυμάσαι και επαναλαμβανόμενη, αλλά περιλαμβάνει απροσδόκητους ήχους, όπως κύμβαλα και γεμίσματα από drums.

Μπορείτε να ακούσετε διάφορα παραδείγματα με μια επίσκεψη στον λογαριασμό της Google στο Github.

Δες τα όλα