Η Opera ενσωματώνει AI εργαλεία στον ομώνυμο web browser

Η Opera ενσωματώνει AI εργαλεία στον ομώνυμο web browser

SHARE IT

24 Μαρτίου 2023

Η προσοχή έχει πέσει δικαιολογημένα στα μεγάλα ονόματα του χώρου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι μικρότεροι παίκτες δεν έχουν παρόμοιες ανησυχίες για τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η Opera μπαίνει και αυτή δυναμικά στο παιχνίδι της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης ανακοινώνοντας επίσημα τη προσθήκη των εργαλείων ChatGPT και ChatSonic στον ομώνυμο web browser.

Η εταιρεία στέκεται ιδιαίτερα στη νέα λειτουργία AI Prompts, η οποία δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να διαλέξει κομμάτια κειμένου, φράσεις, παραγράφους κλπ. από μια ιστοσελίδα ή άρθρο και να ζητήσει από το ChatGPT να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες, να συντάξει περίληψη, να δημιουργήσει social media posts βασισμένα στο συγκεκριμένο θέμα κλπ.!

Ουσιαστικά, η Opera ενσωματώνει όλη την λειτουργικότητα του ChatGPT στο «δεξί κλικ» του χρήστη, προσφέροντας έτσι άμεση πρόσβαση στη νέα τεχνολογία.

Για τους πιο παραδοσιακούς χρήστες, η εταιρεία τοποθέτησε ξεχωριστά κουμπιά πρόσβασης στο ChatGPT και ChatSonic στη sidebar του Opera browser, ούτως ώστε να συντάξει ο ίδιος το κείμενο - περιγραφή που θα τροφοδοτήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ειδικά για το ChatSonic σημειώνουμε πως πρόκειται για AI εργαλείο που δημιουργεί εικόνες βασισμένο στην γραπτή περιγραφή που του δίνει ο χρήστης (κάτι σαν το DALL-E).

Τα νέα AI εργαλεία κατέφθασαν σε early access μορφή στις desktop εκδόσεις των Opera και Opera GX web browsers, με την εταιρεία να σημειώνει πως ενδεχομένως θα υπάρξουν και λάθη σε αυτήν την πρώιμη περίοδο. Παρόλα αυτά, δεσμεύεται πως σύντομα θα προσθέσει ακόμη περισσότερα AI εργαλεία για να ενισχύσει την παραγωγικότητα των χρηστών.


Δες τα όλα