Η Opera παρουσιάζει την Aria, μια AI sidebar ενσωματωμένη στον web browser της

Η Opera παρουσιάζει την Aria, μια AI sidebar ενσωματωμένη στον web browser της

SHARE IT

25 Μαΐου 2023

Η Opera εισήγαγε πρόσφατα το Aria, μια λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την εμπειρία περιήγησης για τους χρήστες της. Το Aria μπορεί να παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που είναι εγγενώς ενσωματωμένες στο πρόγραμμα περιήγησης. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να συνεργάζονται με την AI κατά την αναζήτηση στο διαδίκτυο, τη συγγραφή κειμένου ή κώδικα και την απόκτηση πληροφοριών για προϊόντα.

Το Aria αξιοποιεί την αρχιτεκτονική "Composer" της Opera, η οποία επιτρέπει την ενσωμάτωση με το GPT του OpenAI. Αυτή η προηγμένη υποδομή επιτρέπει στο Aria να συνδεθεί με πολλαπλά μοντέλα AI, παρέχοντας στους χρήστες μια ευέλικτη γκάμα υπηρεσιών με AI.

Επιπλέον, το Aria ενσωματώνει ζωντανά αποτελέσματα από το διαδίκτυο, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε ενημερωμένες πληροφορίες από το διαδίκτυο, εξαλείφοντας τυχόν περιορισμούς που σχετίζονται με ξεπερασμένο περιεχόμενο.

Η τρέχουσα έκδοση του Aria έχει τη μορφή διεπαφής συνομιλίας, διευκολύνοντας την άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών και του συστήματος ΤΝ. Αυτό το αρχικό βήμα χρησιμεύει ως βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη, με την Opera να σχεδιάζει να ενσωματώσει το Aria βαθύτερα στο πρόγραμμα περιήγησης σε επόμενες εκδόσεις.

Η ενσωμάτωση του Aria στην Opera σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στην περιήγηση στο διαδίκτυο. Οι χρήστες έχουν πλέον την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης κατά την εκτέλεση διαφόρων διαδικτυακών εργασιών, όπως η αναζήτηση στο διαδίκτυο, η δημιουργία περιεχομένου και η αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα.

Το Aria είναι προσβάσιμο σε περισσότερες από 180 χώρες μέσω των εκδόσεων πρώιμης πρόσβασης του Opera One. Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το Aria μπορούν να κατεβάσουν την τελευταία έκδοση του Opera One (έκδοση ανάπτυξης) σε έναν υπολογιστή ή την beta έκδοση του Opera για Android από το Google Play Store. Απαιτείται να έχετε λογαριασμό Opera για να δοκιμάσετε το Aria.

Δες τα όλα