Η Google κλείνει οριστικά την game streaming υπηρεσία Stadia

Η Google κλείνει οριστικά την game streaming υπηρεσία Stadia

SHARE IT

29 Σεπτεμβρίου 2022

Οι αναφορές για το επικείμενο κλείσιμο της game streaming υπηρεσίας Stadia κάνουν τον γύρω του Διαδικτύου εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά τώρα έχουμε και την επίσημη επιβεβαίωση από τη Google. Η εταιρεία ανακοίνωσε το οριστικό τέλος του Stadia τον προσεχή Ιανουάριο και μάλιστα θα επιστρέψει όλα τα χρήματα που ξόδεψαν οι χρήστες σε hardware και παιχνίδια.

Ο Phil Harrison, αντιπρόεδρος του τμήματος Stadia, δήλωσε τα εξής:

Αν και η προσέγγιση του Stadia για το streamάρισμα παιχνιδιών βασίστηκε σε γερά τεχνολογικά θεμέλια, δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των χρηστών στο επίπεδο που περιμέναμε και γι’ αυτό πήραμε την δύσκολη απόφαση να κλείσουμε οριστικά την υπηρεσία.
Παραμένουμε, ωστόσο, βαθιά αφοσιωμένοι στο gaming και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε επάνω σε νέα εργαλεία, τεχνολογίες και πλατφόρμες που θα βοηθήσουν τους developers, τους συνεργάτες, τους πελάτες υπηρεσιών cloud και τους δημιουργούς περιεχομένου.

Οι gamers θα έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια της βιβλιοθήκης τους μέχρι και την 18η Ιανουαρίου 2023, όταν και θα τεθούν εκτός λειτουργίας οι servers του Stadia. Η Google θα επιστρέψει αυτόματα όλα τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για αγορές hardware (Stadia Controller, Founders Edition, Premiere Edition, Play and Watch with Google TV) από το Google Store, όπως και αυτά για τις αγορές παιχνιδιών και DLCs από το Stadia Store.

Το Stadia μπορεί να βγαίνει εκτός λειτουργίας, αλλά η τεχνολογία του μπορεί να βρει εφαρμογή σε άλλες υπηρεσίες - εφαρμογές της Google, όπως τα Google Play, YouTube και λύσεις Augmented Reality.

Δες τα όλα