Το Switch to Android καθιστά ακόμα πιο εύκολη την μετάβαση από συσκευές iOS

Το Switch to Android καθιστά ακόμα πιο εύκολη την μετάβαση από συσκευές iOS

SHARE IT

29 Ιουνίου 2022

Η ατέρμονη μάχη των δύο μεγάλων αντιπάλων, Apple και Google, για να πείσουν τους χρήστες να αλλάξουν στρατόπεδο συνεχίζεται με μια ακόμη κίνηση από την τελευταία. Η Google ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει την εφαρμογή Switch to Android, η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρεις τα δεδομένα σου από το iPhone σε κάποια νέα Android συσκευή με ευκολία.

Μέχρι πρότινος, το Switch to Android λειτουργούσε μόνο για τα Pixel smartphones που κατασκευάζει η Google, αλλά από σήμερα θα προσφέρεται η δυνατότητα σε όλα τα Android smartphones που χρησιμοποιούν την έκδοση Android 12. Αναμφίβολα, αυτό λύνει τα χέρια χιλιάδων χρηστών iPhone που ενδεχομένως καλοβλέπουν την μετάβαση σε κάποια από τις τελευταίες ναυαρχίδες των κατασκευαστών Android.

Για να γίνει το άλμα στο άλλο στρατόπεδο, ο χρήστης iPhone θα πρέπει να εγκαταστήσει την εφαρμογή Switch to Android στη συσκευή του και έπειτα να συνδέσει τις δύο συσκευές με ένα καλώδιο. Στη συνέχεια θα του εμφανιστούν οι επιλογές για την μεταφορά δεδομένων οι οποίες περιλαμβάνουν ορισμένες εφαρμογές, επαφές, φωτογραφίες, videos, ιστορικό κλήσεων, μουσική και μηνύματα, αλλά όχι τους λογαριασμούς του. Επίσης, για όσες φωτογραφίες και videos είναι αποθηκευμένες στο iCloud θα πρέπει να δώσει ακόμα μία άδεια για να ολοκληρωθεί η μεταφορά.

Σαφέστατα είναι ένα πολύ θετικό βήμα για να μπορεί ο χρήστης να αλλάζει οικοσύστημα όποτε το επιθυμεί χωρίς να το σκέφτεται ιδιαίτερα.

Δες τα όλα