Το Twitter μετατρέπεται σταδιακά σε TikTok με τη νέα εμφάνιση των videos

Το Twitter μετατρέπεται σταδιακά σε TikTok με τη νέα εμφάνιση των videos

SHARE IT

30 Σεπτεμβρίου 2022

Η Twitter ανεβαίνει και αυτή στο βαγόνι των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης που αντιγράφουν τον τρόπο λειτουργίας του TikTok, καθώς επιβεβαίωσε επίσημα την αναβάθμιση του video player της πλατφόρμας της, έτσι ώστε να εμφανίζει τα videos σε full-screen και με δυνατότητα να μεταβαίνεις απευθείας στα επόμενα με ένα απλό swipe-up. Παράλληλα, η εταιρεία προσθέτει και τη νέα καρτέλα Explore απ’ όπου θα μπορείς να βρεις τα πιο δημοφιλή videos στο Twitter.

Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες στην mobile εφαρμογή του Twitter για συσκευές iOS σε μερικές χώρες και για ορισμένες ομάδες χρηστών που έχουν επιλεγμένη ως προκαθορισμένη την Αγγλική γλώσσα. Αργότερα θα ακολουθήσει το λανσάρισμα στην εφαρμογή του Twitter για συσκευές Android. Η καρτέλα Explorer έχει εμφανιστεί ήδη στους χρήστες της πλατφόρμας σε αρκετές χώρες και στις δύο mobile εκδόσεις της εφαρμογής.

twitter-full-screen-videos-1.jpg

Είναι μια ιστορική αλλαγή (από τις αρκετές τους τελευταίους μήνες) για το Twitter, μιας και μέχρι πρότινος τα videos θεωρούνταν απλά ως ένα μέρος των κλασικών tweets των χρηστών. Τώρα, η εταιρεία τα μετατρέπει σε ένα βασικό πυλώνα για την επίσκεψη στην πλατφόρμα της και μάλιστα παραδέχεται ότι τα videos είναι η πιο διαδραστική μορφή περιεχομένου για να εκφραστεί ο δημιουργός και να αλληλεπιδράσει ο θεατής. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αναφέρει ότι θέλει να καταστήσει το Twitter ως το καλύτερο μέρος για να παρακολουθήσεις videos.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η υποδοχή των χρηστών στη νέα εμφάνιση και λειτουργικότητα των videos στο Twitter, διότι το αντίστοιχο πείραμα του Instagram κατακρίθηκε έντονα και οδήγησε την Meta στην αναίρεση των αλλαγών που είχε πραγματοποιήσει στην εφαρμογή.

Δες τα όλα