Τι νέο φέρνει ο Google Chrome 89

Τι νέο φέρνει ο Google Chrome 89

SHARE IT

12 Μαρτίου 2021

Η τελική έκδοση του Google Chrome 89 είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες εδώ και μερικές ημέρες, παρόλα αυτά, η εταιρεία αποφάσισε να σταθεί λίγο περισσότερο στη συγκεκριμένη έκδοση για να αναδείξει τις σημαντικές βελτιώσεις που έχει πραγματοποιήσει στον τομέα της απόδοσης.

Η Google εξηγεί ότι χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία PartitionAlloc προκειμένου να μειώσει τις καθυστερήσεις (latency) και την απασχόληση της μνήμης RAM, καθώς και να εξοικονομήσει περισσότερη ενέργεια στα laptops.

Ειδικά στην περίπτωση των Windows PCs, η βελτίωση φτάνει στα επίπεδα του 22% καθότι ο Chrome browser σταματά να καταλαμβάνει μνήμη RAM τόσο από τις καρτέλες που παραμένουν ανοικτές στο background, όσο και από αυτήν που έχει ενεργή μπροστά του ο χρήστης. Για παράδειγμα, όταν σκρολάρεις προς τα κάτω σε μια καρτέλα, οι εικόνες που πέρασες παύουν να καταναλώνουν μνήμη RAM με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ταχύτητα και να εξοικονομείται ενέργεια.

Σε ό,τι αφορά τους υπολογιστές με macOS, σε ορισμένες περιπτώσεις η εξοικονόμηση της μνήμης RAM φτάνει το 8% που μπορεί να μοιάζει μικρό σαν αριθμός, αλλά στην πράξη ενδεχομένως να αντιστοιχεί σε πάνω από 1GB μνήμης RAM. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την καλύτερη συνολική διαχείριση των καρτελών στο background, οι υπολογιστές Mac δεν ανεβάζουν θερμοκρασία ακόμη και όταν ο χρήστης έχει ανοικτές πολλές καρτέλες ταυτόχρονα.

Ο Chrome browser είναι διαθέσιμος δωρεάν για Windows, Mac, Android, iOS και Linux.

Δες τα όλα