Το WhatsApp λανσάρει τη λειτουργία Chat Lock για περισσότερη ιδιωτικότητα

Το WhatsApp λανσάρει τη λειτουργία Chat Lock για περισσότερη ιδιωτικότητα

SHARE IT

16 Μαΐου 2023

Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp ανακοίνωσε επίσημα μια νέα λειτουργία που λανσάρεται σταδιακά στη δημοφιλή υπηρεσία, η οποία ονομάζεται Chat Lock. Πρόκειται για ένα έξτρα στρώμα ιδιωτικότητας για τις συνομιλίες των χρηστών, καθώς οι τελευταίοι έχουν τη δυνατότητα να τις «κρύβουν» πίσω από κάποιο password ή βιομετρική μέθοδο (αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα).

Η Meta σημειώνει πως το Chat Lock θα αποτελέσει πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους χρησιμοποιούν το WhatsApp για συνομιλίες που περιλαμβάνουν ευαίσθητο περιεχόμενο, είτε επαγγελματικού τύπου είτε πολύ προσωπικού, και τονίζει πως αυτές οι κρυμμένες συνομιλίες δεν θα εμφανίζονται στην κεντρική λίστα με όλες τις υπόλοιπες. Αντ’ αυτού, ο χρήστης θα τις βρίσκει μέσα σε έναν ξεχωριστό φάκελο όπου θα μπορεί να εισέλθει είτε μέσω passcode, είτε με αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικό αποτύπωμα.

Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις που έρχονται από τις κρυμμένες συνομιλίες δεν θα περιλαμβάνουν προεπισκόπηση του μηνύματος και τα αρχεία media που διαμοιράζονται μέσα από αυτές δεν θα αποθηκεύονται αυτόματα στην βιβλιοθήκη της συσκευής του χρήστη.

Η διαδικασία εισαγωγής κλειδώματος σε μια συνομιλία είναι εξαιρετικά εύκολη, καθώς αρκεί να πατήσεις στο όνομα της συνομιλίας κεντρικά επάνω (είτε απλή, είτε ομαδική) και να μεταβείς στις ρυθμίσεις ασφαλείας για να ενεργοποιήσεις το Chat Lock. Φυσικά, σε οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να αφαιρέσεις το Chat Lock από οποιαδήποτε συνομιλία.

Το λανσάρισμα ξεκίνησε ήδη σε συσκευές Android και iOS, αλλά μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες μέχρι να εμφανιστεί σε όλους τους χρήστες.

Δες τα όλα