Το WhatsApp δοκιμάζει φωτογραφίες που αυτοκαταστρέφονται

Το WhatsApp δοκιμάζει φωτογραφίες που αυτοκαταστρέφονται

SHARE IT

03 Μαρτίου 2021

Η υπηρεσία WhatsApp δέχτηκε αρκετή κριτική λόγω των επικείμενων αλλαγών που αφορούν τη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών, καθώς από τις 15 Μαΐου 2021 και έπειτα θα διαμοιράζεται κάποιες έξτρα πληροφορίες με τη Facebook (στην οποία ανήκει).

Σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει κάτι θετικό που να αφορά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών, η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp δοκιμάζει πλέον τη δυνατότητα αποστολής εικόνων που θα διαγράφονται αυτόματα από τις συνομιλίες μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα ή μόλις αποχωρήσεις από τη συγκεκριμένη συνομιλία.

Η ιστοσελίδα WABetaInfo που ασχολείται εξειδικευμένα με την αναζήτησή νέων λειτουργιών στον κώδικα του WhatsApp, αναφέρει ότι οι αυτοκαταστρεφόμενες εικόνες δεν θα είναι εφικτό να αποθηκευτούν ή να μεταφερθούν σε άλλες συνομιλίες (ή/και εξωτερικές εφαρμογές). Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος περιορισμός για να βγάλεις screenshot προτού εξαφανιστεί η εικόνα.

Η λειτουργία των αυτοκαταστρεφόμενων εικόνων βρίσκεται στην παρούσα φάση σε δοκιμαστικό στάδιο και θα χρειαστεί να περιμένουμε το επίσημο λανσάρισμα για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες. Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Νοέμβριο είναι διαθέσιμη η λειτουργία των αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων στην υπηρεσία WhatsApp.

Δες τα όλα