Το WhatsApp λανσάρει τη λειτουργία Edit για όλους τους χρήστες

Το WhatsApp λανσάρει τη λειτουργία Edit για όλους τους χρήστες

SHARE IT

23 Μαΐου 2023

Μετά από μια περίοδο δοκιμών που κράτησε εσωτερικά για μερικούς μήνες και σε beta testers από τον περασμένο Μάρτιο, η Meta ανακοίνωσε επίσημα το λανσάρισμα της λειτουργίας Edit για την υπηρεσία WhatsApp.

Η λειτουργία προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να διορθώσει τυχόν ορθογραφικά λάθη ή να αλλάξει γενικότερα το περιεχόμενο του μηνύματος που έστειλε, όπως συμβαίνει στις περισσότερες αντίστοιχες υπηρεσίες messaging. Στην περίπτωση, ωστόσο, του WhatsApp, ο χρήστης θα πρέπει να είναι αρκετά γρήγορος, καθώς έχει στη διάθεση του μόλις 15 λεπτά για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε επεξεργασία.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Αρκεί να κρατήσεις παρατεταμένα κρατημένο το δάκτυλο σου επάνω στο μήνυμα που θέλεις να επεξεργαστείς και έπειτα να διαλέξεις την επιλογή Edit. Όλα τα μηνύματα που έχουν υποστεί επεξεργασία θα φέρουν την ειδική σήμανση “edited” και φυσικά προστατεύονται κανονικά από την end-to-end κρυπτογράφηση του WhatsApp, όπως δηλαδή και τα υπόλοιπα μηνύματα και κλήσεις.

Το λανσάρισμα έχει ξεκινήσει για όλο τον κόσμο, αλλά γίνεται σταδιακά και υπάρχει το ενδεχόμενο ορισμένοι χρήστες να χρειαστεί να περιμένουν μερικές ημέρες μέχρι να δουν την λειτουργία Edit στις συσκευές τους.

Δες τα όλα