Το WhatsApp εισάγει τη λειτουργία forward - rewind για βίντεο

Το WhatsApp εισάγει τη λειτουργία forward - rewind για βίντεο

SHARE IT

26 Μαρτίου 2024

Η υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων του WhatsApp επιτρέπει πλέον στους χρήστες να προχωρούν γρήγορα ή να γυρίζουν πίσω τα βίντεο. Για να προχωρήσετε γρήγορα ή να γυρίσετε πίσω μια ταινία κατά 10 δευτερόλεπτα, διπλοπατήστε είτε στη δεξιά είτε στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Η λειτουργία, η οποία βρισκόταν σε δοκιμή εδώ και λίγο καιρό, λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προχωρήσετε ή να γυρίσετε πίσω ένα βίντεο σε εφαρμογές ροής όπως το Netflix και το YouTube. Η δυνατότητα προώθησης/επιστροφής ενός βίντεο αποστέλλεται πλέον με την τελευταία ενημέρωση του WhatsApp για iOS που είναι διαθέσιμη στο App Store.

Ακολουθεί το changelog για το WhatsApp για iOS v24.6.77.

  • Μπορείτε να εγγράφετε και να στέλνετε άμεσα μηνύματα βίντεο σε συνομιλίες. Πατήστε παρατεταμένα την κάμερα δίπλα στο πεδίο κειμένου στη συνομιλία για να ξεκινήσετε
  • Μπορείτε να προχωρήσετε γρήγορα προς τα εμπρός/πίσω πατώντας δύο φορές την άκρη ενός βίντεο
  • Νέος σχεδιασμός για την καρτέλα συνημμένων στη συνομιλία

Σύμφωνα με το changelog, αυτές οι βελτιώσεις θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό στο Google Play, η λειτουργία του WhatsApp για το βίντεο forward/rewind είναι διαθέσιμη στην έκδοση Android. Εναλλακτικά, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω σε ένα βίντεο του WhatsApp σύροντας χειροκίνητα τη γραμμή προόδου στο πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Εκτός από αυτό, η ενημέρωση σας επιτρέπει να ξεκινάτε και να ανταλλάσσετε μηνύματα βίντεο πατώντας παρατεταμένα το κουμπί της κάμερας. Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, το Android και το iOS κυκλοφόρησαν τη λειτουργία Video Messages, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν ταινίες διάρκειας ενός λεπτού. Προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μέσω του κουμπιού μικροφώνου στο UI της συνομιλίας.

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta αναπτύσσει πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως τα αγαπημένα, η προεπιλεγμένη ποιότητα μεταφόρτωσης πολυμέσων, το φιλτράρισμα ομαδικών συνομιλιών και η κοινή χρήση ενημερώσεων κατάστασης από συσκευές συνεργατών.

Το WhatsApp ετοιμάζεται επίσης να ενσωματωθεί με εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων. Πρόσφατα ήρθε στην επιφάνεια ένα βίντεο που δείχνει την πιθανή διαδικασία επιβίβασης για την υπό ανάπτυξη λειτουργία. Στόχος της είναι να προσθέσει τη λειτουργία Passkey στο iOS, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο WhatsApp χωρίς κωδικούς πρόσβασης.

Δες τα όλα