Το Chat Lock του WhatsApp θα συγχρονίζεται σε όλες τις εκδόσεις

Το Chat Lock του WhatsApp θα συγχρονίζεται σε όλες τις εκδόσεις

SHARE IT

13 Φεβρουαρίου 2024

Το WhatsApp επεκτείνει τη λειτουργία Κλείδωμα συνομιλίας για συγχρονισμό σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές. Έτσι, αν κλειδώσετε μια συνομιλία στην εφαρμογή για κινητά, θα παραμείνει κλειδωμένη στο WhatsApp για web και Windows. Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, επειδή οι άλλες πλατφόρμες θεωρούνται ανεξάρτητες οντότητες.

Το WABetaInfo αποκάλυψε αυτή τη μελλοντική ενημέρωση αφού μπήκε στην τρέχουσα beta του Android. Εντόπισαν ένα αναδυόμενο παράθυρο με μια γραμμή κειμένου που αναφέρει ότι το WhatsApp χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να κλείσει την ομάδα συνομιλίας σε μια συζευγμένη συσκευή. Για να την ανοίξετε ξανά, θα πρέπει να "χρησιμοποιήσετε τον μυστικό σας κωδικό". Ο "μυστικός κωδικός" στον οποίο αναφέρονται είναι μια πρόσφατα δημοσιευμένη βελτίωση ασφαλείας που προστέθηκε στην πλατφόρμα τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλες οι κλειδωμένες συνομιλίες θα συγκεντρώνονται σε μια λίστα, στην οποία θα πρέπει να έχετε πρόσβαση εισάγοντας τον κωδικό σας.

Η επέκταση Chat Lock επιτυγχάνει δύο πράγματα που μας αρέσουν πολύ. Το ένα πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να κλειδώνετε εκ νέου την ίδια συζήτηση στα Windows, κάνοντας το WhatsApp πιο φιλικό προς το χρήστη. Απλοποιεί τη διαδικασία. Δεύτερον, υπόσχεται να παρέχει συνεπή προστασία σε όλες τις συσκευές σας. Σύμφωνα με το WABetaInfo, αυτή η βελτίωση θα ενοποιήσει τη διαχείριση της ιδιωτικότητας σε όλες τις μορφές της πλατφόρμας.

Η λειτουργία αυτή βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη. Δεν λειτουργεί με κανέναν τρόπο. Ωστόσο, με βάση την ανεβασμένη εικόνα, το αναβαθμισμένο Κλείδωμα συνομιλίας μπορεί να είναι σύντομα διαθέσιμο στους δοκιμαστές beta. Δεν γνωρίζουμε αν το παρόμοιο εργαλείο θα προσφερθεί για το WhatsApp για iOS. Το WABetaInfo δεν διευκρινίζει αν θα το κάνει ή όχι, αλλά θα μπορούσε να είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί στα iPhone.

Μαζί με τη διαρροή, η Meta κυκλοφόρησε μια αναβάθμιση του WhatsApp που επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν κάποιον απευθείας από την οθόνη κλειδώματος ή τη λίστα συνομιλιών χωρίς να ανοίξουν το κείμενο. Οι ειδοποιήσεις θα έχουν πλέον την επιλογή Block (Αποκλεισμός) δίπλα στην επιλογή Reply (Απάντηση). Δεν σας κατηγορούμε αν δεν το γνωρίζετε αυτό. Η εταιρεία δεν έκανε καμία ανακοίνωση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή στα βασικά κανάλια της. Αντ' αυτού, η Meta έκανε την ανακοίνωση μέσω μηνύματος κειμένου από το επίσημο κανάλι του WhatsApp. Έτσι, μέχρι να εγγραφείτε στο κανάλι, δεν θα μάθετε τίποτα.

Αυτή η επιδιόρθωση εφαρμόζεται προς το παρόν στην εφαρμογή Android. Δεν είναι σαφές αν οι χρήστες του iOS θα λάβουν την ίδια λειτουργία. Η Meta δεν έχει αναφέρει τίποτα, και δεν μπορέσαμε να βρούμε κανέναν που να συζητάει για την απόκτηση της λειτουργίας στο iPhone του. Έτσι, επικοινωνήσαμε με τη Meta για να δούμε αν υπήρχαν προθέσεις να επεκταθεί το εργαλείο αποκλεισμού οθόνης κλειδώματος στο iOS. Αυτή η ιστορία θα ενημερωθεί αργότερα.

Δες τα όλα