Η Xiaomi ανακοίνωσε το HyperOS ως αντικαταστάτη του MIUI

Η Xiaomi ανακοίνωσε το HyperOS ως αντικαταστάτη του MIUI

SHARE IT

17 Οκτωβρίου 2023

Με το ντεμπούτο του Xiaomi HyperOS, η Xiaomi επιβεβαίωσε επίσημα τον διάδοχο του υπάρχοντος UI, MIUI, βάζοντας τέλος στις φήμες.

Υπήρχαν αναφορές για ένα νέο λειτουργικό σύστημα με την ονομασία MiOS. Και πρόσφατα, η Xiaomi κατοχύρωσε εμπορικά σήματα για τα "Xiaomi Pengpai" και "Xiaomi Hyper". Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ είναι γνωστό ως HyperOS στα αγγλικά, είναι γνωστό ως ThePaper OS στα κινέζικα.

Έτσι, σε μια συναρπαστική εξέλιξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi Lei Jun αποκάλυψε ότι η επόμενη σειρά Xiaomi 14 θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιεί αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα. Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει, γεγονός που αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τους στόχους της εταιρείας. Ο Lei Jun υποστήριξε επίσης ότι το HyperOS θα αντικαταστήσει σταδιακά το MIUI σε παλαιότερες συσκευές που το χρησιμοποιούν σήμερα.

Επιπλέον, ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι αν η Xiaomi μεταβαίνει με το HyperOS σε ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στην έκδοση Android, όπως τα ColorOS, OxygenOS, OneUI και Funtouch OS, τα οποία αναβαθμίζουν ετησίως το λογισμικό τους, ενώ χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη έκδοση Android ως βάση. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η Xiaomi μπορεί να εμπνευστεί από το Harmony OS της HUAWEI. Με την εφαρμογή του AOSP και ενός μικροπυρήνα.

Επίσης, η προσμονή αυξάνεται καθώς αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το HyperOS τις επόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί παράλληλα με τη σειρά Xiaomi 14. Θα κάνει το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο. Καθώς η ημερομηνία κυκλοφορίας πλησιάζει, οι λάτρεις της τεχνολογίας είναι ενθουσιασμένοι να δουν πώς το HyperOS θα διαμορφώσει τις εμπειρίες των smartphone και των tablet της Xiaomi στο μέλλον.

Ως αποτέλεσμα, η απόφαση της Xiaomi να εισαγάγει το HyperOS είναι μια στρατηγική κίνηση σε μια άκρως ανταγωνιστική επιχείρηση smartphone. Η Xiaomi ελπίζει να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο της εμπειρίας του χρήστη με την καθιέρωση του δικού της λειτουργικού συστήματος. Ενισχύοντας την ασφάλεια και τις βελτιώσεις χαρακτηριστικών σε όλη τη σειρά προϊόντων της. Η απόφαση αυτή συνάδει με την αφοσίωση της Xiaomi στην καινοτομία και τη συνεχή επέκταση του δικτύου διασυνδεδεμένων έξυπνων συσκευών της. Παρέχοντας στους καταναλωτές της έναν απρόσκοπτο και αρμονικό ψηφιακό τρόπο ζωής. Καθώς το τεχνολογικό περιβάλλον εξελίσσεται, το HyperOS προσφέρει ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός για τη Xiaomi, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα εποχή στην τεχνολογία των smartphone και των tablet.

Δες τα όλα