Η Xiaomi επιδεικνύει τεχνολογία φόρτισης ισχύος 300W!

Η Xiaomi επιδεικνύει τεχνολογία φόρτισης ισχύος 300W!

SHARE IT

02 Μαρτίου 2023

Η τεχνολογία ταχείας φόρτισης της Xiaomi ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο από τα καθιερωμένα, καθώς η θυγατρική Redmi πραγματοποίησε ήδη επίδειξη μιας νέας υλοποίησης που θεωρητικά υπόσχεται φόρτιση σε ισχύ 300W!

Η εταιρεία δημοσίευσε επίσημο video στο κινέζικο δίκτυο Weibo όπου παρουσιάζει μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση του Redmi Note 12 Discover Edition με μπαταρία χωρητικότητας 4100mAh (αντί 4300mAh που διαθέτει η κανονική έκδοση) να φορτίζει πλήρως από το μηδέν μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά! Ο dual GaN φορτιστής καταφέρνει μάλιστα να γεμίσει την μπαταρία στο 50% σε περίπου 2 λεπτά.

Το θεωρητικό όριο είναι μεν τα 300W, αλλά στο video παρατηρούμε ότι η φτάνει μέχρι τα 290W κατά την διάρκεια της φόρτισης και μόνο για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό είναι λογικό για να προστατευθεί η μπαταρία από ραγδαία υποβάθμιση, όπως και για την ασφάλεια της όλης διαδικασίας, μιας και η Xiaomi σημειώνει πως υπάρχουν 50+ δικλείδες ασφαλείας.

Οι μηχανικοί της εταιρείας ενσωμάτωσαν ακόμα πιο ισχυρές κυψέλες 15C στην μπαταρία (αντί 10 C), στις οποίες έχει γίνει αντικατάσταση ορισμένων συμβατικών μερών από γραφίτη με νέα υλικά άνθρακα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το πάχος των ηλεκτροδίων κατά 35% και σε συνδυασμό με μια βελτιωμένη φόρμουλα ηλεκτρολύτη, η μπαταρία μπορεί να συμπυκνώνει περισσότερη ενέργεια με ταχύτερο ρυθμό φόρτισης και αποφόρτισης. Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι η θερμοκρασία που παράγεται είναι μικρότερη από προηγούμενες λύσεις!

Αν και είναι μάλλον απίθανο να δούμε φορτιστή 300W για smartphones στο άμεσο μέλλον, είναι πάντοτε ενδιαφέρον να βλέπουμε που μπορεί να φτάσει η τεχνολογία.

Δες τα όλα