Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android ως webcam στα Windows PCs

Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android ως webcam στα Windows PCs

SHARE IT

01 Μαρτίου 2024

Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές με Windows διαθέτουν κάμερα, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: πολλές από αυτές είναι κολλημένες σε λειτουργία χαμηλής ανάλυσης. Αν χρησιμοποιείτε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, μπορεί να μην έχετε καν κάμερα για να δουλέψετε. Έτσι, ποιες είναι οι επιλογές για τα άτομα που αναζητούν μια καλύτερη εμπειρία κάμερας; Για να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως κάμερα, θα πρέπει να αγοράσετε μια δεύτερη κάμερα ή να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτου μέρους. Η νέα αναβάθμιση των Windows 11 της Microsoft σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο Android σας ως κάμερα.

Η Microsoft κυκλοφορεί μια νέα λειτουργία για τους Windows Insiders που επιτρέπει στα άτομα να βελτιώσουν την εμπειρία των Windows 11 μετατρέποντας την κάμερα του Android τηλεφώνου τους σε webcam. Η εγκατάσταση είναι απλή στην εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 11 και απαιτεί μόνο την εφαρμογή Link to Windows στη συσκευή Android, εξαλείφοντας την ανάγκη για μπερδεμένα καλώδια. Μόλις το τηλέφωνό σας συνδεθεί με τον υπολογιστή σας, απλά αλλάξτε το διακόπτη σε ένα αναδυόμενο περιβάλλον εργασίας για να το χρησιμοποιήσετε ως τροφοδοσία βίντεο. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να εγκαταστήσει αυτόματα την ενημέρωση Cross Device Experience Host.

Όταν επιλέγετε την αναβάθμιση της κάμερας smartphone στα Windows 11, θα παρατηρήσετε μια γραμμή εργαλείων με πρόσθετες λειτουργίες, όπως η εναλλαγή κάμερας, η παύση και η ενεργοποίηση του HDR. Επιπλέον, μπορείτε να εμφανίσετε τη ροή της κάμεράς σας σε οποιοδήποτε λογισμικό στον υπολογιστή σας.

Η Microsoft και η Samsung ανακοίνωσαν αυτή τη λειτουργία κατά τη διάρκεια της CES 2024. Τότε, η κύρια ανησυχία ήταν αν επρόκειτο για μια συγχώνευση μόνο για τη Samsung. Στη σημερινή ανάρτηση στο blog, η Microsoft δεν κάνει καμία αναφορά στο ότι η λειτουργία είναι αποκλειστική για τη Samsung. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τηλέφωνο Android που τρέχει Android 9.0 ή νεότερη έκδοση, την εφαρμογή Link to Windows έκδοση 1.24012 ή νεότερη και ένα Insider build των Windows 11 προς το παρόν.

Η ενσωμάτωση είναι πλέον ζωντανή σε όλα τα κανάλια Insider των Windows 11 και οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα είναι ευρέως διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες. Η νέα λειτουργία Phone Link μπορεί να ανταγωνιστεί τη Continuity Camera της Apple και την αντίστοιχη λειτουργία της Google στο Android 14.

Δες τα όλα